Älskade gofisen!Jag hittade detta klipp som vi filmade för drygt 2 år sedan. Tänk vad tiden går fort. Min gofis har blivit så stor och har utvecklas så mycket. Men man blir allt bra bebissjuk igen. Längtar så tills vi får träffa vår bebis...
Snart fyller drängen min 3 år.
 

Tjockis!

 
Idag ställde jag mig på vågen och den visade + 6 kg sedan jag vägde mig för 8 veckor sedan. Totalt har jag gått upp 20 kg nu. När jag väntade gofisen hade jag gått upp 23 kg vid den här tiden och då slutade det på 28 kg. Känner mig mindre stressad över det denna gång då de första 15 kg försvann på 10 dagar och med långa barnvagnspromenader och amning så gick det relativt lätt att gå ner i vikt. Känner mig riktigt tjock nu och jag sväller som bara den. Just nu kan jag inte ha på mig vigsel- och förlovningsringen utan bär dem runt halsen: 
Hoppas bara att mina krämpor släpper efter förlossningen. Det gjorde de sist men då hade jag ingen foglossning... Just nu känns allt tungt då jag har ont och inte kan gå som vanligt längre. I torsdags fick jag gofisens förkylning mitt uppe på allt så jag har mått skit de senaste dagarna. Längtar efter att få må bra igen. Det viktigaste är ju att bebisen mår bra och allt tyder på det :-) sparkarna syns tydligt utanpå magen nu och kan göra riktigt ont när hon träffar ett revben :P 
Imorn går jag in i 31:a veckan och har då gjort 75 % av graviditeten. Så här ser magen ut nu:
29 + 6 idag.

Här väntar jag gofisen i vecka 29 +4:
 

Melodifestivalen!

 
Nu har vi hört alla bidragen i Melodifestvalen för detta år och jag måste säga att det va väldigt få låtar som föll mig i smaken detta år. Jag gillade Ellen Benediktson låt och röst från första deltävlingen men det finns bara en låt som jag tycker är i en klass för sig och borde vinna: Sanna Nilesen med "Undo". Jag har alltid gillat hennes röst men i år ställer hon upp med den bästa låten hon någonsin framfört så jag kommer rösta på henne i finalen. Nu när alla bidrag är framförda kan man få lyssna på låten igen:
 

Sjukling!


Magsjuka fick vi iaf inte trots att det går på gofisens dagis och A hade det i helgen. Däremot blev gofisen förkyld i söndags. Han har haft feber hela denna vecka och hostar. Han blir nog hemma hela veckan ser det ut som. I natt va han kokhet och Alvedon vill inte ta ner febern tillräckligt så nu kör vi på Ipren, vilket fungerar mkt bättre. Ingen matlust har nu men han dricker mkt och idag fick jag i honom en isglass på dagen och lite makaroner på kvällen...
Idag har jag varit hos barnmorska igen och bebis verkar må bra och magen växer som den ska. Mitt SF-mått ligger lite ovanför medelkurvan men inte utanför den övre kurvan så det är ingen fara. Känner mig riktigt höggravid nu och det känns inte som jag kan bli större snart. Nu är jag i 30:e veckan (29+2). Enligt statistik bör bebis väga ca 1,5 kg nu:Magsjuk!


I natt blev A magsjuk här hemma. Han mår fortfarande väldigt dåligt och ligger till sängs nu. Vi håller tummarna att gofisen och jag klarar oss. Själv mår jag bättre nu då mina sammandragningar nästan avtagit helt. Tre dagar efter att jag ätit magnesium så avtog de. Det kan  ju också bero på att jag tar det lugnt och vilar nu men jag tror att det är en kombination. Just nu fyller jag mina dagar med att följa OS och hittills har det varit stora framgångar på längdsidan :-) nu ska vi heja på damerna som ska åka stafett. Norge blir svåra att ta och kanske även Finland men brons tror jag vi har chans på.
Jag måste visa bild på mina fynd jag gjort idag och igår:
Kanske inte finaste färgen på overallen men det är helt klart den bästa overallen jag haft till gofisen och nu va det halva priset på den. Det är en Didrikson och det fanns en kvar i 110 som blir perfekt nästa vinter. Svart och orange fungerar även bra för lillasyster att ärva. Jag tänkte piffa till det med någon rolig och snygg färg på mössa och vantar istället. 
Det blev en manuell bröstpump då denna skulle utgå så jag fick ett väldigt bra pris för den :-) 
Snögubbe och Conrad smet!


Igår fick gofisen vara hemma från dagis. Vi bakade en kaka och bjöd farmor på och la lite pussel innan pappa kom hem. Vi hade strössel på kakan och gofisen vill ju göra allt själv nuförtiden förutom att klä på sig kläder så han skulle ha på strösslet, vilket resulterade att allt blev i en hög på samma ställe :P 
När pappa kom hem från jobbet tog han med gofisen ut och byggde en snögubbe. Jag tog kort på den från köksfönstret och den blev riktigt snygg ;-)

Efter de byggt snögubben åkte de och hämtade Conrad så han inte skulle behöva vara ensam så länge. Han lekte för fullt här ett tag så när Andreas skulle åka och handla följde Conrad med ut i hallen och jag trodde han la sig för att vila. Ca 10 min senare kommer Victor med pappa och Dolly och ska hämta Conrad. Gofisen och jag sitter i soffan. Varför skäller inte Dolly och Conrad på varann tänker jag? Jag går ut och ser att Conrad ligger inte i hallen. Victor sa att ytterdörren va på glänt när han kom. Pappa ringer A och frågar ifall han tog med Conrad i bilen men det hade han inte. Herregud vilken panik, vi kollar på övervåningen och källaren men ingen Conrad. Då går vi ut och ropar alla på Conrad och då kommer det en blöt Conrad springandes mellan grannhusen. Vilken tur att han kom direkt vi ropade på honom :-) jag hann tänka att nu är han nog överkörd av en bil. Det går mkt rådjur hemma hos oss och vi såg en senast i förregår och grannen brukar lägga ut mat så det va säkert därför han höll sig häromkring. Busiga Conrad. Han har smitit förut men aldrig hos oss och jag vet inte om gofisen varit där och öppnat dörren eller om han öppnat själv. Andreas gick ut källarvägen när han åkte och handlade så han ville nog med ut. Med tanke på hur blöt han va när han kom tillbaka (det regnade) så stack han nog direkt då A åkte. Han hade nog varit borta en 15 min innan vi hittade honom. Jag får en klump i bröstet bara jag tänker på det men vilken tur att det gick så bra. En vallhund är mkt enklare att passa. Dolly skulle aldrig sticka så utan ska passa flocken. Om vi nu får förtroendet att passa Conrad igen så blir det låsta dörrar här hemma :P 


Trotsig unge!

 
Allting här hemma är en kamp just nu. Gofisen är mitt uppe i första trotsåldern. Det som är extra jobbigt just nu är att jag är så handikappad. Jag kan inte bära honom längre. Idag tex.när vi skulle till dagis så skulle han sitta kvar i bilen. Han skulle inte med in. Jag lyckades få ut honom ur bilen till slut men sen skulle han inte följa med utan stod kvar vid bilen. Normalt sett hade jag bärt honom genom grinden så han inte kommit ut men det fixar jag inte längre. Han totalvägrade och det började koka inom mig. Tålamodet tog slut så istället för att bära honom höll jag honom i händerna och buttade på honom vid knävecken under protest. Då mötte jag hela barnaskaran och en utav fröknarna då de skulle vara ute och leka på förmiddagen. Då sa jag till gofisen att nu får vi gå in och hämta vinteroverallen så vi inte blir blöta när vi ska leka. Han följde då med mig till ytterdörren men skulle sedan inte med in. Jag gick in och hämtade overallen och kom ut igen och försökte få in honom. Till slut hotade jag med att han får stå där ute själv idag så åker mamma hem. Då följde han med in. Då dök den andra fröken upp och sa att jag kunde åka eftersom hon visste att jag har problem just nu med att böja mig. Då förvandlades gofisen helt plötsligt och blev som ett ljus och gjorde precis som Sonja sa till honom. Han tog av sig skorna själv och började sätta på sig overallen helt själv, vilket han inte kan och vägrar göra hemma. Vi skulle behöva ha med Sonja här hemma också så skulle allt flyta på mkt bättre :P Så är livet just nu antingen ska han inte ha den tröjan eller så ska han inte ha mat och om vi då till slut slänger maten så ska han ha mat helt plötsligt. Fel färg på skeden till gröten, springer iväg när vi ska byta blöja eller klä på oss kläder. Varje kväll får han se på datorn på kalle anka eller bamse som är hans favoriter just nu och det blir världens protester med gråt och skrik när det blir läggdags och vi stänger ner datorn. Hoppas att denna period släpper snart.
 
Just nu försöker jag ta det så lugnt som möjligt och spenderar mest tid i soffan då jag får så mkt sammandragningar annars. Igår blev de starkare än de varit förut men de ger med sig i vila. Jag ska be min barnmorska att boka en tid hos spec-mödravården så jag vet om jag behöver oroa mig eller inte. Nu tar jag det iaf väldgt lugnt och idag har sammandragningarna varit svagare igen. Magnesiumet kanske har börjat ge effekt? Annars har jag försökt handikappanpassa hemmet så mkt det går genom att minimera alla lyft. Vi har plockat bort bygeln på tripp trappstolen så nu klättrar gofisen upp där själv. Han har också blivit så duktig att han klättrar upp i bilbarnstolen själv :-) Jag har även fått låna kryckor på sjukgymnastiken som avlastar mot min foglossningssmärta. Jag sover med en kudde mellan benen för att minimera ryggsmärtan. Jag fick mkt bra tips när jag besökte sjukgymnasten. Tänk att denna graviditet blev så mkt mer besvärlig än med gofisen. Nu hoppas jag att förslossningen blir lättare än förra istället :-)
 
Jag har köpt de 4 första sässongerna av en serie som jag såg lite på när jag gick på högstadiet på cdon.com så att jag har något att sysselsätta mig med om dagarna. Sedan ska jag sticka en bebiströja till Thilde:
 
 
 

Sjukskriven!

 

Idag blev jag sjukskriven på heltid av läkaren jag träffat på mvc. Jag hade önskat att jag hade kunnat jobba deltid ett tag till men foglossningen, ryggproblem och sammandragningarna har satt stopp. Jag måste hålla koll på sammandragningarna så att de inte stegrar. Just nu får jag sammandragningar bara jag ställer mig upp och går och håller i sig en halv minut till en minut. Men de ger med sig direkt i vila. Om det blir värre ska jag höra av mig och få livmoderhalstappen undersökt eller blir det akut så att vattnet går eller om jag får blödningar ska jag naturligtvis åka direkt in till BB. Läkaren tyckte att jag skulle köpa magnesiumtillskott då det kan hjälpa mot sammandragningarna och så skulle jag vila så mycket som möjlgt. Förr fick man Bricanyl om man fick sammandragningar för tidigt i graviditeten men det ger man tydligen inte längre...vad snopet det känns att nu ska jag inte jobba mer på länge. Jag har hela tiden haft så dåligt samvete när jag vab:at eller varit sjukskriven själv men denna gång tänker jag inte ha det eftersom nu måste jag tänka på mitt ofödda barns säkerhet. Det är ju absolut viktigast.

Gravidapp!


Jag har hittat en gravidapp som jag laddat hem på mobilen. Det plingar i mobilen när man går in i en ny vecka. Den andra Graviditetskalendern jag använt tidigare räknar dock inte på samma sätt. Även om jag fyller i BF 5/5 så är jag en dag längre gången på blimamma.se. Där är jag i vecka 27+1 och har 89 dagar kvar till BF idag medan så här ser det ut i appen:RSS 2.0