Nyfrissad!


Idag har jag äntligen fått fräscha till håret. Fick ställa in besöket i april pga. hosta och fick pröva ny frisör idag då min ordinarie inte hade någon ny tid när det passade mig. Blev nöjd.
Efter Thildes kalas så blev min rygg sämre. Hände en olycka dagen innan jag skulle börja jobba efter sjukskrivningen och två händelser efter kalaset så har varit sängliggandes i helgen. Pappa hade födelsedagsmiddag på lördag och jag stannade hemma och grät hela helgen. Så mycket tårar som runnit de senaste månaderna har inte runnit totalt de senaste tio åren tror jag. Stoppade i mig dubbel dos Ipren och jobbade måndag och fick tid hos kiropraktor i tisdags och sjukgymnast idag. Nu har jag en diagnos och plan hur jag lägger upp träning och rehabilitering framöver. Kommer vara väldigt försiktig med allt som skulle kunna försämra ryggen. Nu måste det vara slut på allt elände i år och börja få flyt. Inget är något värt här i livet om man inte får vara frisk och kry.  (null) 

(null)





Barnkalas!


Jobbar 8-18 tre dagar och igår och idag kom jag inte hem förrän kl. 19 och enbart måltidsuppehåll idag med många kunder. Är helt slut och enorm värk nere i ländryggen. Ska bli skönt när kalaset är över då ska jag bara ta det lugnt resten av veckan.
Ikväll har vi förberett inför kalaset och handlat fika och dekorerat, Vi ska försöka vara utomhus mestadels och har planerat för skattjakt, leta nallen, pricka svansen på åsnan och avsluta med fiskdamm. Det känns bättre att ha aktiviteter inplanerat när de är så många. Vi kan ju ta bort något om den fria leken flyter på 😅
(null)
(null)
(null)
(null)


Kalasförberedelser 🥳🎂🎈🎁


Äntligen ska Thilde få ha sitt barnkalas. Som hon längtat 🤗 Vi har fått skjuta på det då jag varit sjuk men på torsdag blir det äntligen av. Sju av åtta barn har tackat ja till inbjudan så det blir nog fullt upp. Vi har planerat några lekar och ska försöka vara utomhus mestadels men vi fikar nog inomhus. Imorgon ska vi städa hennes rum tänkte jag då ingen poäng att göra det i förväg då det inte varar någon längre stund 😝 Thilde har påbörjat städningen redan ikväll ❤️
(null)

(null)


Grattis på 16 årsdagen!


Idag blir denna fina dam 16 år. Hur mycket motsvarar det i människoår?  I alla fall över 100 tror jag. Hon verkar inte ha några plågor och matlusten finns kvar så hon kanske hänger med ett tag till ❤️
(null)



Friskförklarad 🥳🎉🙏🏼


Igår friskförklarades jag av 1177. Hostar till knappt hörbart en gång varannan timme som är så kallad resthosta som ej smittas. På lördag är det sex veckor sedan jag insjuknade och jag har inte smittat någon som tur är. Isolerade mig första fyra veckorna men träffade mamma och pappa på avstånd efter två veckor. 
Imorgon börjar jag jobba 🤗 Känns konstigt och lite ångest då mina LMA uppgifter lär vänta på hög och jag har glömt både larmkod och inloggningskod till datorn. Börjar kl 9 imorgon men åker dit efter jag lämnat Theodor då jag kanske måste kontakta support om jag inte kommer på koden 😝

Sista sjukdagen så har jag tagit en promenad i Valberget på 4 km och bakat bullar med vaniljkräm. Idag har jag namnsdag så vi ska fira med att åka bort till mormor och morfar och bjuda på fika.
Provsmakar en bulle nu 😉
(null)
(null)
(null)




Snart jobbredo!


Borde egentligen kunna jobba nu då jag bara har lite ytlig hosta kvar och hostreflexen gör att jag hostar fast det inte alltid behövs då det har blivit en vana efter fem veckor. Enligt 1177 så står det så här:

"En del har torrhosta eller känner ingen smak eller lukt i upp till några veckor efter att de har blivit friska. Du bedöms inte smitta om du har torrhosta eller nedsatt lukt eller smak och följande stämmer: Det har gått minst sju dagar sedan du blev sjuk och minst 48 timmar sedan du hade några andra symtom."

Jag har börjat handla mat i affären nu och borde egentligen kunna jobba men enligt företagets riktlinjer ska det gå 48 timmar efter sista symptom. Det känns som att det skulle kunna innebära att jag behöver vara hemma ett par veckor till då det sista lilla kan sitta kvar ett tag. Drygt att vara hemma så länge. Det är ju till och med längre än semestern på sommaren. 
Den här infektionen har varit något utöver jag någonsin upplevt. Har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Jag kommer troligtvis aldrig få veta om det var covid19 men en sak känner jag mig övertygad om att detta var inget vanligt rhinovirus. Det är framför allt två detaljer jag aldrig kommer glömma och det är smärtan att hosta sönder något i ryggen. Den ryggsmärtan var värre än både ryggskott eller nervsmärtan från disken. Det andra var den tunga andningen, Under vecka tre låg jag och tungandades i vila i sängen. Hade aldrig panik men det var tungt att andas i vila. 

Revbenet eller muskeln i ryggen läker sakta men säkert men har fortfarande ont men smärtan är långt ifrån vad den var så allt går åt rätt håll. Nu längtar jag till att få leva normalt igen. Att börja jobba och bygga upp en normal kondition. Är i bott just nu fysiskt och psykiskt men det kan ju bara bli bättre.
Är tacksam över att resten av familjen klarat sig.

En bild på babynestet jag sydde förra veckan.
Detta är till salu och jag har ingen köpare än 😉
Har fördrivit tiden med att sy så denna vecka har jag sytt detta babynest och bytt gardiner i alla tre rummen på övervåningen. Har inte bytt sedan vi renoverade där för sju år sedan och i två av rummen var gardinerna sönderblekta och i Theodors rum tog vi bort spidermangardinerna och kuddarna och bytte till vita gardiner och grå kuddar. I början av sjuktiden när jag inte mådde så dåligt putsade jag fönster och bytte gardiner i sovrum och vardagsrum. Skönt med en uppfräschning 🤗
(null)
(null)
(null)
(null)
Sovrummet:
(null)
Vardagsrummet;
(null)
(null)

Gästrummet:
(null)

Thildes rum:
(null)

Theodors rum:
(null)
(null)



Kusiner!

(null)


Newbieklänning!


Har haft energin att sy lite nu när smärtan i ryggen lättat på. Thilde kan inte ha kläder från Newbie längre då största storleken är 128 så nu har jag försökt efterlikna stilen och sytt en trikåklänning åt henne som nu är klar.
(null)

Spetsdetaljer är det mycket på Newbies klänningar.
(null)
(null)


RSS 2.0