Födelsedagspresenter!

Barnens presenter från sina föräldrar: Gofisens:





Gofisa får detta:




Grattis älskade Theodor och Thilde på födelsedagen!


Tänk att de är fem och två år nu barnen. Tiden alldeles för fort. Vi har haft kalas här hemma för familjen. Barnen har blivit så firade och vi får även mer besök på eftermiddagen. Gofisa sover middag och gofisen är ute och blåser såpbubblor.




Dukat!




Bamsekalas!


Det blir kalas för familjen imorgon iaf trots sjukdom.  Nu är tårtan klar:



Kalaset inställt!


Nu har gofisen fått fler prickar så nu känns det som att det blev bekräftat att det är vattkoppor han fått. Vi fick dessutom ett återbud idag av ett av barnen som hade fått halsfluss och hos ett annat barn gick det magsjuka i familjen så det var osäkert om han skulle komma så det blev rätt självklart att vi fick ställa in. Nu försöker vi hitta ett nytt datum istället så gofisen ändå ska få ha sitt kalas. 

Ikväll håller vi oss till rutinerna och beställde pizza. Thilde är med och hämtar 💖



Kvällspyssel!


Godispåsarna till fiskdammen är klara, påsarna till skattjakten är klara och dundergodiset är klart. Nu ska jag bara förbereda dumlefluffen till tårtan innan sängen kallar.



Presenter!

 
Förrra helgen var jag till Sthlm där jag träffade kompisarna från studietiden i Uppsala. Det var ett år sedan senast vi sågs och då var Elin gravid och har nu fått lilla Emma och nu är Åsa höggravid med sitt andra barn som kommer om ca ett par veckor. Det ska bli ett babynest till henne så nu får jag uppfriska minnet lite då det var ett tag sedan jag sydde ett babynest nu men det ska bli skoj...
Det har blivit lite pyssel på kvällarna när barnen somnat de senare veckorna för att ha med lite presenter:
 



Vimpel no 2!

Barnen har varit på dagis denna vecka då de är feberfria och inga vattkoppor heller så vi får se om det enbart blev blåsan på gofisens arm eller om det kommer något mer....

Igår kväll blev vimpeln till vardagsrummet klar:



Lösa tänder och vattkoppor?

 
Det går vattkoppor på barnens dagis och Theodor har haft lätt feber i tisdags och onsdags och idag hade han som en blåsa ovanför armbågen som han säger kliar. Jag tycker det ser ut som ett myggbett men finns det redan mygg ute? Det har dock blivit mer rött under kvällen. Jag ska googla på vattkoppor ikväll och läsa in mig på det. Han var på bollek ikväll med sin morfar och jag skulle inte tycka att han skulle vara så pigg om han hade vattkoppor. Vi får väl se hur det utvecklas.
 
Gofisen var till tandläkaren i fredags på den årliga kontrollen. A följde med honom och jag var hemma och vab:a den dagen. Han hade inga hål men flera av hans tänder sitter redan lösa. Ikväll visade han mig att han kunde vicka på två av sina tänder så det dröjer nog inte länge innan han tappar sin första tand. Så tidigt tänkte jag, jag trodde att man gjorde det vid 6-7 årsåldern men gofisen fick sina tänder väldigt tidigt så det kanske hänger ihop? Gofisa däremot är sen med att få sina tänder, det saknas ganska många än i hennes mun men enligt tandhygenisten var det ingen nackdel att det tar längre tid utan snarare bättre men det är ju inget man kan påverka men lite roligt bara att syskonen är så olika.
Gofisen ska tillbaka till tandläkaren och klippa strängen under tungan om ett par veckor som är för stram på honom. Har ingen aning om hur det kommer gå till men hoppas det är ett enkelt ingrepp. Det vore ju tråkigt om gofisen skulle få tandläkarskräck nu när det gått så bra de senaste två åren han varit där.
 
 
 
 
 
 
 

Kvällspyssel!


För familjen blir det bamsekalas när barnen fyller år. Trots att det finns mängder av olika barnkalastema att köpa så fanns det inte mycket att välja på bland bamse. Har googlat och googlat och inte hittat mycket alls men inspiration har jag fått genom att googla. Ikväll har jag förberett vimpel nr ett genom att skriva ut bilder från Google och sedan klippa och klistra:



Vårmössor!


Gofisa har fått en ny namnmössa och gofisen har fått en tågmössa.



Vårskor!


Nu har vi införskaffat vårskor till barnen:



Chili con carne!


Dagens middag:



Grillpremiär!


9:e april och 8 grader varmt visar termometern när A står ute och grillar för första gången detta år. Barnen får korv med bröd och vi ska äta grillspett med klyftpotatis och tzatziki. Thilde var dock trött så hennes korvar stekte vi i stekpannan då vi inte hann vänta på att grillen skulle bli färdig:



Vab!


Här hemma är vi sjuka igen. Thilde och jag har åkt på en förkylning och även farmor och morfar är sjuka. Morfar va till vc idag och det visade sig vara lunginflammation. Själv känner jag mig lite bättre idag så jag kommer jobba imorgon för det är ju bara kortdag så då är det lättare.

Har fått en beställning på cupcakes till en babyshower som dessutom skulle vara glutenfritt. Det har jag aldrig bakat förut så det blev en utmaning. Har ingen aning om hur de smakar utan jag satsade allt på utseendet men hoppas att de är goda också.




Helgen slut!


Har haft en skön dag tillsammans med barnen. Eftersom A och jag varit bortresta i helgen så var det skönt att vara ledig idag för att få ta ikapp tid vi missat i helgen. Vi plockade fram cyklarna och gofisa fick åka i cykelstolen för första gången och blev stormförtjust ☺️ gofisen har alltid gillat att cykla men nu har han växt ur cykeln så födelsedagen om tre veckor kommer lägligt. Det gick dock bra ändå för honom att cykla på den urväxta cykeln men han påpekade att han önskar sig en ny cykel. Gofisa vägrade ta av sig cykelhjälmen när vi kom till lekparken för hon ville hellst fortsätta cykla. Funderar på om vi skulle ta och cykla till dagis framöver.



Provsmakar!


Måste ju självklart provsmaka bullarna :-) gofisa ger dem högsta betyg. Gofisa måste naturligtvis också få eget kalastema så det blev några bullar i andra färger på bullformar också ☺️




Födelsedagspresenter!


Nu är barnens födelsedagspresenter klara. Gofisen ska ha sitt första barnkalas och igår skrev vi inbjudningskort som han ska få skicka ut till sina kompisar. Han ser så mycket fram emot sitt första barnkalas och han vill ha ett likadant kalas som sin kompis Elias hade för ett par veckor sedan med fiskdamm och skattjakt. Det blir hulkentema på kalaset så vi har beställt hem lite kalasattiraljer från partytajm.se med hulken på 😊. Det fanns tårtoblat med Hulken så vi ska baka tårtan själv. Idag bakar vi bullar i gröna bullformar till kalaset då jag är ledig idag.



RSS 2.0