Barnmorska och besök!


Idag har jag gått in i 36:e veckan (35+0) och har varit på kontroll hos bm. Mitt blodtryck va bra men hon ville att jag skulle lämna morgonurin imorn då jag fått mer sammandragningar igen. Själv är jag inte orolig då allt känns bra och sammandragningarna påminner mer om när jag väntade gofisen men det är väl alltid bra att göra en extra koll. Magen hade sjunkit ner rejält de senaste två veckorna så sf- måttet hade inte ökat något. Kommer inte ihåg om det stått still sen senast eller om det t o m minskat. Barnmorskan kände för första gången hur bebisen låg och hon låg med huvudet ner och rumpan på min vänstra sida, startklar ;-) Bebisen låg  väldigt långt ner tyckte bm. Hon trodde inte att jag kommer gå tiden ut denna gång och så fick jag lite tips för att påskynda det hela som jag skulle börja med i vecka 37. Barnmorskan trodde dock inte att det kommer bli en Thilde utan en Thorsten eftersom hjärtljuden va  låga på 125. En tjej brukar ligga högre upp mot 150. Dessutom har jag en typisk pojkmage som är putig mer än rund och det syns inte bakifrån att jag är gravid. Fast personligen tror jag hon har fel. Det känns som en flicka där inne. Det kommer att bli spännande att få definitivt svar :-) 

Jag shoppade sommarkläder till gofisen i Karlstad i helgen och har idag lagt upp fyra par shorts då alla nederdelar blir för långa i benen åt honom:
Ett par finshorts och tre par mjukisshorts har jag fållat upp.

Jag har även fått besök av en kollega idag. Hon hade med sig både present och fikabröd. Kul med besök när man går hemma om dagarna :-) 
Denna fina ljuslykta fick jag :-) 



Appar!


Vad jag är glad att jag har en iPhone och inte min gamla mobil man bara kan sms:a och ringa på. Igår gick vår dosa till tv-boxen sönder för andra gången. Gofisen tappar dosan i golvet ganska ofta och igår blev det dödsstöten för dosan. Vi bytte ut den av samma orsak för ca 1,5 år sedan och nu va det dags igen. Vi såg på mästarnas mästare när det hände på SVT och kunde efter det inte ändra kanal. Vi kan dock få på tv:n men inte justera volymen eller byta kanal. Det kan ju bli tråkigt i längden att bara se på SVT1 så A ringde till Telia och beställde en ny dosa till boxen idag. Då blev vi tipsade om att ladda hem en app som heter Zappa. Nu har jag gjort det och då kunde den söka upp vår Tv-box och så kunde jag ändra kanal på mobilen. Vad häftigt! Då är tekniken på sin topp. Kvällen är räddad då jag kan se på familjen annorlunda :-) 



Påskbrev!


Idag målar vi påskbrev här hemma. Snart kommer A hem från jobbet och ska skruva ihop bokhyllan till Thildes rum och byta till sommardäck på bilen. Imorn har vi egentid och ska åka till Karlstad och sova på hotell. Fick i julklapp en hotellövernattning och tänkte passa på nu innan vi blir fyra i familjen. Vi kommer äta på restaurangen där vi förlovade oss ;-) gofisen ska vara hos mormor och morfar.



2,5 kg!


Det börjar nog bli trångt åt vår bebis nu i magen. Idag är jag i vecka 34+4 och genomsnittsbebisen är ca 47 cm lång och väger ca 2500 g. Vår bebis är säkert större gissar jag. Det ska bli spännande att se när hon kommer till oss. Helst inte större än storebror hoppas jag :-) 



Beställd!

 
Imorgon ska jag till frissan och fixa håret. Det ska bli ljusare inför sommaren. Har funderingar på att klippa av en bit av håret snart men har nu bestämt mig för att bli vänta tills efter sommaren. Tänkte klippa av en 10-15 cm när jag börjar tappa hår. Det gjorde jag när gofisen va 3-4 månader p.g.a. amningen. Vi får se hur det blir denna gång....
 
Klänningen jag bestämt mig för att köpa tog slut på Nelly men den fanns även att köpa på Zalando. Gratis frakt dessutom. Det blev denna:
Det verkar som vi ska på två bröllop i sommar :-) sedan ska vi ju ha dop nån gång för vår bebis så klänningen kommer att bli välanvänd. Hoppas bara att den passar. Kommer ju inte att kunna pröva den nu så jag får jämföra med andra klänningar och lita på känslan. Annars går det ju att justera lite med symaskinen. När jag kikade i garderoben så har jag nog en kavaj som är beige som skulle kunna passa till klänningen. Skor verkade jag också ha ett par som skulle passa fint...
 
Gofisen har blivit så duktig på att prata nu. Han kan många ord och pratar rätt tydligt för det mesta. Lite värmländska finns också med som "imöra" (imorgon) och iställ (istället). När bebisen sparkar mig på revbenet stönar och skriker jag och då säger gofisen "har mamma ont?" då svarar jag att det är lillasyster som sparkar mamma i magen. Då svarar han: "lillasyster får inte göra så, lillasyster måste gå av"....ibland när han säger något tokigt och kommer på det själv så ändrar han och säger rätt och avslutar sedan med "mener jag" t.ex:
-Theodor, vi ska beställa pizza ikväll. Vad vill du ha på din pizza?
-Jag vill ha spagetti och köttfärsås och ketchup....nej, nej, nej. köttfärsås och skinka mener jag
Han är så söt när han tänker och inser att det blivit lite fel.

Babyfilt!

 
Idag har jag sytt klart en filt till Thilde som vi ska ha med till BB. Uggeltyget fick bli framsidan och det prickiga tyget blev baksidan och kantbandet:


Jag har köpt tygerna på Ohlsons tyger
 
 
Så här blev resultatet:
 
 
 

Vecka 35!

 
Om 3 veckor räknas jag som fullgången men då är det fortfarande ytterligare 3 veckor tills BF och i värsta fall gå över tiden i  ytterligare 2 veckor.  Med andra ord så kommer bebisen om 3-8 veckor och man kan ju dra slutsatsen att förlossningen närmar sig med stormsteg. Det ska bli en befrielse att inte behöva vara gravid längre och så längtar jag efter att få träffa bebisen så det får gärna dra igång i vecka 37. Men så känner jag mig rädd inför förlossningen. Hur ska jag klara smärtan denna gång? Jag ska gå igenom den värsta smärtan jag haft i mitt liv igen. Nu vet jag hur hemsk ont det gjorde...Det bästa är nog att försöka fortsätta förtränga det och inte tänka på förlossningen överhuvudtaget. BB-väskan är snart färdigpackad så jag är redo när det drar igång. Vi åker nog in ganska tidigt när jag får regelbundna värkar eftersom det är 10 mil till BB. Man vet ju aldrig, det kan ju gå snabbare nu när det är andra barnet. Annars befinner jag mig hellre på patienthotellet som sist än att befinna mig 10 mil bort. Då är det bara att gå (eller åka rullstol) genom korridoren på sjukhuset när det känns som det är dags.
 
Här är gofisen inte gammal. Kortet är taget på eftermiddagen 24 april på patienthotellet och han är född kl. 1.04 på natten samma dag. Vi blev tvungna att lämna BB kl. 7 på morgonen eftersom allt gått bra och då tog vi in på patienthotellet igen eftersom vi kände oss inte redo för att åka hem så snabbt.
Våran gofis va en rejäl kille på 4130 g och han va 54 cm lång. Pyjamasen va i stl. 50 och den va för trång på en gång.
Mormor och morfar va våra första besökare på patienthotellet och de tog detta kortet bara någon timme efter de första korten ovan. Tänk att min gofis har varit så liten. 
 

Klänningar!

 
Vi är ju bjudna på bröllop i sommar och jag har kollat i garderoben och inser att jag antagligen inte kommer komma i någon av klänningarna som jag har. Det är för nära inpå förlossningen.... De som skulle kunna fungera är trikåklänningar som känns mer som strandklänningar och jag vill nog vara lite mer uppklädd. Det är svårt att veta vad jag ska beställa för storlek och jag är rädd att de tar slut om jag väntar med att köpa någon för nära inpå och det är dessutom inte så lätt att åka och shoppa när man har två barn och ammar ett av dem. Jag har kikat lite på nätet och sett många fina på bl.a. VILA, Bubbleroom, Nelly och Halens. En del är redan nu slut i storlek. Har funderingar på att beställa en i Large då jag brukar ha Medium annars så borde den ju passa. Är den för stor så går det nog att sy in litegrann och är den för trång så kanske jag kan använda den vid något annat tillfälle. Jag skulle vilja ha en långklänning tror jag för då ser jag nog lite slankare ut. Det ska ju fungera att amma i den också utan att jag ska behöva dra av mig hela klänningen.. De flesta fina klänningar jag hittat är utan axelband och det kanske inte är så dumt för då kan jag gå iväg någonstans och bara dra ner klänningen över bysten när jag ska amma. Då måste jag ha någon tröja eller kavaj till den så det döljer axelbanden på amningsbehån. Jag kan ju inte direkt ha en vanlig axelbandslös bh på mig för då skulle jag behöva ta av mig hela bh:n när jag ska amma och så roligt ska vi inte ha :P
Mina favoriter är alt. 3, 5 och den sista. Spetsklänningen längst ner gick att beställa i 2 längder (85 eller 95 cm), vilket är bra för mig som är lång. Undrar bara om det går att amma i den utan att man ska behöva ta av sig hela klänningen? Det är ju knappar fram så det kanske går....Den gröna och cerisrosa klänningen som inte är axelbandlösa tror jag blir svåra att amma i så de går nog bort.

Våren dröjer!

 
Igår fick vi ca 1 dm snö här. Snön ligger kvar då det bara är runt 0 grader ute. Det kändes onödigt så här sent på vintern. Nu börjar ju egentligen våren tycker jag....igår kom tapetseraren och kollade på vårat sovrum och det verkar som han kan komma och tapetsera om 2 veckor. Vill gärna ha det klart innan bebisen kommer så nu får hon gärna stanna kvar i magen några veckor till. Denna tapet har vi (jag) valt:
 
Hittills har jag valt ut några alternativ till alla rum vi tapetserat och sedan har vi valt ut den slutgiltiga tillsammans men nu fick jag fria tyglar och jag föll för denna. Vi har ju tapetserat eller målat i alla rum i huset nu och jag är nöjd med alla utom den första tapeten vi satte upp i sovrummet för 3 år sedan och det har dessutom blivit en del skador på den så vi ska göra om det nu innan bebisen kommer.
 
Magen idag i 34:e veckan (33+3)    
Jag har gått upp 4 kg till sen jag vägde mig senast, vilket betyder att jag gått upp 24 kg hittills denna graviditet. Sedan vägde jag 5 kg för mkt när jag blev gravid som jag lagt på mig under vår och sommar så 29 kgs övervikt bedömmer jag att jag har just nu :P
 
Gofisen i 33:e veckan (32+1)
 
Nästa bild jag tog med gofisen i magen va i vecka 35+0:
 
 
 
 

Inredning!

 
Nu fördriver jag dagarna med att göra iordning bebisens rum. Jag fick ju material till ett lapptäcke i julklapp som jag sytt i vintras så nu är spjälsängen iordning och bäddad. Igår sydde jag klart en hissgardin i ett tyg som ingick i lapptäcket. När vi ska till Karlstad nästa gång ska vi köpa det sista som behövs till rummet: en liten bokhylla och en fåtölj som jag ska sitta och amma i på natten (på dagen ammar jag på nedervåningen i soffan). Jag ska ta kort och visa när rummet är klart. Vi har dock inte bestämt vilken fåtölj vi ska köpa än men det blir antagligen någon från IKEA.
 
Denna bokhylla blir det i alla fall:
 
Jag har köpt dessa på nätet som jag ska dekorera bokhyllan med:
 
 

Inviger vårkläderna!

 
Våran vrångnisse har vägrat att ha på sig nya vindoverallen på dagis trots att det varit 12 grader i skuggan och säkert 20 i solen mitt på dagen iveckan. Han skulle ha vinteroverallen som han är van att ha på sig. När A hämtat honom på dagis har han varit blöt av svett. Men idag lossnade det :-) han va tvungen för att få bli med och handla mat och det vill han väldigt gärna: 
 

Redan fullbokat!

 
 
Jag har bestämt mig för att åka Vasaloppet nästa år. Det känns som nu eller aldrig. Det kommer aldrig att finnas mer tid att träna inför det som när jag är föräldraledig och A kommer ju hem hyfsat tidigt från jobbet på eftermiddagarna. Dessutom blir det då lättare att gå ner alla graviditetskilon och gärna lite till om man har ett mål.
Ifjol tog startplatserna slut till Vasaloppet samma dag de släpptes så jag tänkte att nu får jag vara med och anmäla mig samma dag. Idag släpptes platserna kl. 10 så jag har tänkt att anmäla mig idag. Så här såg det ut på hemsidan kl. 10.30 när jag skulle anmäla mig:
 
Nu är Vasaloppet 8 mars 2015 fulltecknat. Vi har även fyllt en väntelista. Det finns fortfarande platser kvar i våra övriga lopp i Vasaloppets vintervecka 2015.
 
Så här stod det på Aftonbladet:
 
Vasaloppsanmälan öppen – hemsidan kraschade
 

I dag öppnades anmälan till nästa års Vasalopp.

Och efter förra årets rusning efter startplatser var trycket stort.

För stort och Vasaloppets hemsida kraschade av trycket.

 

När startplatserna släpptes till årets Vasalopp tog de slut på tio minuter.

Så när det klockan 09.00 i dag var möjligt att anmäla sig till nästa års lopp var det många som var på hugget.

Så pass stort att hemsidan kraschade av trycket.

Arrangören meddelar nu på Facebook:

”Vi har tyvärr fått tekniska problem pga extrem belastning. Vi arbetar för fullt med att hitta en lösning”.

Men hoppfulla Vasaloppsåkare är inte nöjda:

”Ska vi behöva sitta hela dagen och vänta på att ni löser problemet??? Sätt en nytt datum och tid istället...”, skriver Mikael Svensson.

Klockan 10.00 kunde anmälan öppnas igen.

 

 

Det känns ju omöjligt att hinna anmäla sig till Vasaloppet om platserna tar slut på 10 min :P Hur kan 15 000 st platser ta slut på så kort tid? Tänk att trycket är så stort för att plåga sig i 9 mil. Det finns bra många dumma människor i världen (inkl. mig själv). Nu får jag satsa på att köpa en i andra hand eller åka öppet spår istället.....


Grattis!


Idag har en av mina vänner från Uppsalatiden blivit mamma till en söt liten tjej. Så grattis Sara ifall du läser detta! När jag fick mms:et och såg bilden på Hilma så gick det upp för mig att snart kommer vi också att ha vår dotter hos oss och alla krämpor känns just nu obetydliga. Längtar så mycket till att vi får träffa vår dotter för första gången. Nu ska jag åka till Frykenhallen och hämta ett paket som jag beställt och posta ett paket till de nyblivna föräldrarna :-) 

Vi har haft besöka av Sara och Mattias idag som är i Värmland över helgen. Vi har ju inte sett varann sedan jul och de har hunnit förlovat sig sen dess :-) vi fick  denna söta body i present till våt bebis: 



Shoppat!


Imorse va jag och hälsade på kollegerna på jobbet. Då passade jag på att handla det sista inför förlossningen som amningsnapp, våtservetter och salvor. Jag behövde påfyllning av mandelolja till magen och Niferex. Sedan behövde A lite vitaminer och Bamyl och Ipren. Nu ska vi nog klara oss ett tag framöver :-) 



124 cm!


Grav fetma skulle man nog kalla ett midjemått på 124 cm. Mätte aldrig när jag väntade gofisen men jag har betydligt mindre som icke gravid :-)

Favoriträtt!


Just nu är favoriträtten blodpudding och lingonsylt. Inte så höga krav direkt :P



Conrad!


Vi har haft Conrad här två gånger förra veckan och även denna vecka eftersom mina föräldrar är på Jamaica nu och det brukar vara de som hjälper till så att han inte behöver vara ensam så mkt. Nu ska A ta med honom ut på en springtur så han blir lugn: 



Vinst!


I lördags va gammelmormor här på fika på eftermiddagen. När A va och handlade köpte han med varsin trisslott till oss alla som vi skrapade till kaffet. Gofisen fick välja lott först och han va den enda som vann också :-) hela 150 kr vann han. Så mkt har inte någon i den här familjen vunnit på triss förut. Plötsligt händer det! Men för gofisen va det viktigaste att han fick behålla kronan han skrapade trisslotten med för att lägga i sparrisen.



2 kg!


Enligt statistik väger bebisen nu ca 2 kg.  



Magen!


Imorn går jag in i 33:e veckan:



Ryggsmärtor!

 
Denna vecka har jag sett klart på alla säsonger av lilla huset på prärien. Jag har ju mest legat i soffan och sett på serien tills nu då det har varit bäst mot mina graviditetskrämpor. Igår fick jag för mig att vara lite nyttig här hemma och började städa på övervåningen och la upp planer hur jag skulle storstäda hela huset. Jag städade två rum där uppe och orkade sedan inte mer utan tänkte fortsätta idag men senare på eftermiddagen började ryggen göra fruktansvärt ont och på kvällen kunde jag knappt gå till sängen. Det kändes som ryggskott och blev inte bättre efter en natts sömn. Jag blev tvungen att ringa A imorse och be honom komma hem från jobbet och ta hand om gofisen och få honom till dagis. Idag hade jag verkligen behövt en rullstol. Det blev dock lite bättre efter jag lagt mig i badkaret men det kommer inte bli något mer städande för min del. Även A förbjöd mig att städa mer denna graviditet när jag blir så dålig. Jag tyckte bara det va skitigt här hemma och A får göra så mkt nu så jag ville avlasta honom. Han börjar ju jobba kl. 6 till 15 och hämtar gofisen på dagis så han blir ju ganska trött bara av det och sedan får han sköta det mesta här hemma också. Vi får helt enkelt ha ett skitigt hem. Nu hoppas jag på att ryggen blir lite bättre snart och att den envisa förkylningen vill ge med sig. Hade jag haft så här ont utan att ha varit gravid så hade jag ringt och bett om recept på Citodon men nu är det bara att härda ut. Jag önskar nästan att bebisen föds om 4-5 veckor så det blir slut på alla krämpor snart. Mina blogginlägg är inte så roliga just nu men så ser verkligheten ut men jag är övertygad om att det kommer att bli bättre snart :-)
 

60 dagar kvar!




Magsjuk!

 
Igår blev gofisen magsjuk tror jag. Han spydde bara i 2 omgångar men det va mkt vill jag lova. Jag höll på att ta reda på spyor hela dagen. Första gången va jag i köket då han kom från vardagsrummet och sa "jag spyr" då hade han redan spytt ner halva soffan, soffbordet och på vardagsrumsgolvet. När han kom in i köket fortsatte han att spy där på golvet och så det skvätte på köksluckor och kylskåpet. Nästa gång va jag förberedd och då blev det inte så mycket. Jag hatar magsjuka och gofisen kan inte spy i hink än så det blir så mycket städande och tvätt. Det som känns bättre än för ca 2 år sedan när han hade sin första magsjuka är att han inte är rädd eller ledsen längre när han spyr. Det enda han sa va "jag spyr" och "kladdig". Inga tårar nu längre....Det va första gången jag tvättade soffan och det är nu 3 år sedan vi köpte den så det va nog på tiden. Det va ett helsike att få av klädseln då det satt så tajt men lättare att få på tillbaka konstigt nog. Jag fick kraftiga sammandragningar när jag kämpade med att få av klädseln så jag fick ta många pausar. Kraftansträngningen att torka spyor och klä av soffan gjorde att jag låg i soffan resten av dagen och vilade. Gofisen blev pigg igen efter att han spytt och hade aldrig någon feber. Däremot har inte matlusten kommit tillbaka än. Hoppas bara inte jag får det. Vi har snart haft allt här hemma i februari. Det började med att A blev magsjuk. Sedan blev gofisen förkyld som sedan smittades till mig och några dagar senare till A. Igår fick gofisen magsjuka. Det fattas ju bara att jag ska få magsjuka så är cirkeln sluten :P
 
Idag har vi gjort en tripp till Charlottenberg. Jag började må illa på hemvägen och trodde att nu kommer magsjukan men sen somnade jag och det blev inget. Det blev dock en kort tripp endast ett par timmar på shoppingcentret då jag fick så ont i ryggen och av foglossningen att jag inte kunde gå mer. Det va knappt jag tog mig till bilen sen. Snart får vi nog skaffa en rullstol till mig. Vi ville hitta på något idag och gofisen behöver vårytterkläder.
Det mesta köpte vi på KappAhl. Det blev en vindoverall, mössa, vårjacka, regnställ, vårskor till gofisen. Klänning, body och leggings till Thilde som jag tror kan bli perfekt i storlek att ha på bröllopet vi ska på i sommar. A köpte ett par byxor och en skjorta och jag köpte mig en påse lösgodis så jag ska bli ännu tjockare P. Någonting ville ju jag också ha. A köpte också en leksak till gofisen. Ett utbrott fick gofisen under shoppingturen när han inte fick sin vilja igenom. Efter 10 min skrik och gråt lugnade han sig....
Gofisen valde ut färgen själv på denna jacka. Denna färg och enfärgad rosa va på tjejsidan och denna:
och enfärgad turkos och marinblå fanns på killsidan. Jag gav gofisen de två altrnativen som på bilderna och han ville ha den röda/gula/turkosa. Personligen skulle jag valt det andra alternativet men gofisen gillar när det är mkt färg och jag tycker det är bra när han får känna sig delaktig och välja ibland. Den blir dessutom perekt för lillasyster att ärva. Hon kommer att ärva så mkt blått ändå.
Newbie på KappAhl har så mkt sött. Tänkte att hon kunde ha bodyn under klänningen och denna va så söt med spets. Vi är bjudna på bröllop i juli då blir denna outfit perfekt om den passar då. Köpte stl. 62. Nu får jag inte köpa på mig mer flickkläder. Tänk om det blir en pojke. Man kan ju inte vara helt hundra fast det känns så och två barnmorskor sa samma sak. Det spelar ju ingen roll vad det blir men jag skulle bli förvånad eftersom jag känt mig så säker från start att det är en tjej. Då får jag sälja eller ge bort flickkläderna för det blir vår sista bebis den saken är klar.
 

RSS 2.0