Iphone 4S!


Igår köpte jag en ny mobiltelefon. Mitt abonemang går ut på torsdag när jag fyller år så då tänkte jag att jag köper en ny mobil samtidigt med abonemanget. Jag ringde telia igår och beställde en vit Ipone 4S. Nu när Ipone 5 har kommit så har ju 4:an blivit billigare och eftersom jag inte bryr mig om det senaste så duger 4:an alldeles utmärkt åt mig. Jag band den på 2 år så får jag med gratis spotify i ett år. Jag köpte ett mellan abonemang eftersom jag inte har hemtelefon. Då ringer jag 400 gratis samtal/månad och skickar 1000 sms gratis/månad. Det kommer jag knappast att överskrida så då vet jag vad det kostar mig exakt varje månad. Jag betala 399 kr i månaden i 2 år och då ingår ju internet, de 400 samtalen, 1000 sms:en och telefonen. Min gamla rosa ihopfällbara nokia börjar bli antik så det känns som jag är sist av alla att  skaffa mig en smartphone. Telefonen hade en 8 megapixlerskamera så det blir stor skillnad mot min gamla telefon som bara tar suddiga bilder. Egentligen hade jag tänkt köpa någon annan smartphone tidigare eftersom jag tyckt att Ipone varit så dyra men i fredag när brorsan var här så kollade jag på hans Iphone och den verkade väldigt enkel att förstå sig på för mig som är oteknisk. Det var det som jag gick på när jag valde telefonen eftersom jag aldrig haft en smartphone. Den kommer redan på tisdag till veckan.
 

Skolkort!

 
Idag har gofisen tagit skolkort för första gången. Det ska bli spännande att se hur de blev. Hoppas att han var glad när de tog korten. Det kan inte ha varit lätt direkt att få 15 barn att sitta still samtidigt :P Vi kommer att köpa korten iaf :) Han fick ha på sig den rutiga skjortan och manchesterbyxorna som jag köpte på himmel och pannkaka för en månad sedan så att han skulle se lite uppklädd ut.
 
En arbetsdag kvar innan vi tar helger. Då ska vi hinna ikapp lite här hemma med tvätt som legat sen förra veckan, veckohandla, damsuga litegrann. Saker som man inte hinner med under veckan. Nu känner jag mig dessutom frisk från förkylningen så jag tänkte börja träna till helgen. Kommer nog att kännas fruktansvärt tugnt när det är så länge sen senast. Dessutom ska jag träffa Maria och ha videokväll. En tradition som vi startade sommaren 2003 som tyvärr sker allför sällan. Första gången i år tror jag. Då lagar vi mat och ser på film och äter chips och godis.
 
Gofisen i måndags:
Han ritar teckningar för fullt nu och även på brickan. Ska köpa en till bricka att sätta på stolen när jag kommer till IKEA nästa gång så kan han ha en ätbricka och en pysselbricka :-)
Gossedjuret fick han på akuten för att han var så duktig när vi tog halsprov.

Grundlurad!


Trodde att jag skulle upp och jobba på lördag, men ack så fel jag hade ;) Det började med att det ringde på dörren när vi låg och sov. Det tog nog en stund innan jag förstod att det ringde på ytterdörren och gick ner för att öppna. Vem är det som ringer på halv sju på en lördag morgon? Då slog det mig att det är nog grannen som vill något viktigt. De är pensionärer och morgonpigga så det kanske är dom tänkte jag. Sen tänkte jag att det kanske är någon som ska råna oss så jag ropade på Andreas att också komma. Då öppnar jag dörren och där står Frida och Kristian. Det första som slår mig är en blixt från en kamera när jag öppnar dörren. Vad gör dom här så tidigt tänkte jag. Jag ska ju jobba idag. Kände mig helt nollställd. Sen kopplade det att det måste ju vara möhippa och svensexa de kokat ihop ;) Vi fick varsin påse där det bl.a. låg en inplastad lapp:
'
Denna skulle jag bära hela dagen:
Även en ring som matchade tiaran :P Nu behöver jag ingen vigselring...
 
Hemma hos mina föräldrar blev vi upphämtade i olika bilar och sedan sågs vi inte förrän på söndagen. Frida hämtade upp mig och färden bar av till Karlstad där vi hämtade upp Maria och Sara Lind hemma hos Maria och Peters lägenhet. Sedan bar det av in till stan in i en salong och jag fattade ingenting. En söt trevlig tjej hälsade på mig och berättade att jag skulle få en personal shopping där jag skulle hitta en partyoutfit till kvällen. Maria skickade lite bilder på mig innan till personal shoppern och hon tyckte att jag skulle sräda bort det gulliga romantiska och bli lite tuffare. Det blir ju lätt att man dras till samma stil av kläder. Hon gav mig tips om hur jag skulle klä mig etc...Två timmar senare efter besök i två butiker (h&m & Gina tricot) hade jag en helt ny outfit. Allt var nytt till kvällen förutom trosorna. Även ett par högklackade skor fick hon mig att ha på mig på kvällen som jag aldrig i mitt liv har haft på mig...Det började bra, blir det så här resten av dagen så kan jag ta det här med möhippa :) Efter shoppingturen mötte Maria, Frida, Sara L upp mig och även Emma hade anslutit sig. Därefter fick jag mitt förstea uppdrag, vilket innebar att jag skulle skaffa mig en brudbukett bestående av tre rosor i olika färger. Problemet var att jag fick inte köpa dem själv utan jag var tvungen att ragga upp det motsatta könet som skulle köpa dem åt mig. Tre killar/män skulle köpa dem åt mig. Väl inne i blomsterbutiken skulle jag kolla vad det fanns för färger på rosorna och då upptäckte jag (till slut) att Sara E, Elin, Åsa och Anna-Lena fanns inne i butiken. De andra berättade efteråt att det tog ganska lång tid innan jag upptäckte det :P Hur roligt som helst att de åkt ända från Uppsala/Sthlm för att vara med på möhippan :D Sedan fick jag redan på ytterliggare ett uppdrag som jag hade hela dagen/kvällen på mig att utföra. Nämligen att få tolv olika killar/män att att posa med mig på bild. Jag hade fått en engångskamera med mig i påsen jag fick på morgonen. Om jag tidigare satsade på äldre män för att köpa rosor till mig så blev det den yngre kategorin till detta uppdrag ;)
 
Det gick ganska trögt för mig med denna uppgift. Det rullade på bättre senare på natten ;) Iaf så åkte vi ut till Bomstad camping efter bukettuppdraget. Där hade de hyrt en relax med jacuzzi (stavas det så?) och bastu. Där började jag dricka vin och de hade fixat en god lunch...På färden till Karlstad på morgonen fick jag även reda på att jag skulle genomföra 7 uppdrag under hela dagen/kvällen som enbart Maria och Frida visste om som: att sjunga högt en bit ur en schlagerlåt, berömma någons tänder, få alla sjunga med på allsång, klappa händerna och säga å vad roligt när någon sagt något skoj, ställa mig upp när jag sitter ner, skåla för hösten och bjuda upp någon på bugg och jag tror jag klarade alla delar. Sämst gick det när jag skulle berömma någons tänder. Kände mig stressad att jag bara betat av en grej på listan och det började bli kväll så helt plötligt från ingenstans berömde jag Marias tänder när vi åt middag, hehe...
 
Efter lyxen på campingen så åkte vi in till stan igen tillbaka till salongen till personal shoppern. Där var det uppdukat med snacks och godis och massor av glas. Nu skulle jag få en makeover där hon fixade mitt hår och smink och senare bytte jag om till min nya outfit. Hon var jätteduktig och kunde allt från styling, smink och hår, Hon var frissör från grunden och började med att tvätta mitt hår med silverschampo. Det gjorde att det såg nyslingat ut eftersom det tog bort de gula nyanserna i håret. Hon gjorde sedan en uppsättning med mitt hår där hon första skapade volym i håret och sedan satte upp det i en slarvig knut på sidan. Sedan sminkade hon mig och det blev en festmake up med lite mörkare toner. Kände mig super fin när allt var fixat. Sedan kom det svåraste av allt på hela kvällen, vilket var att gå i högklackat. Det är inte normalt att foten ska vara böjd i 90 gradedrs vinkel :P Det roliga var att hon ansåg att mina skor hade låg klack. Det tyckte inte jag. De var skyhöga med en smal smal mkt smal klack. Jag fastande först i matten på golvet när jag skulle ut och de 200-300 meterna till restaurangen blev en prövning. Jag såg nog rolig ut....Inga nybörjar skor direkt.
 
På restaurangen hade vi det mysigt och åt väldigt god middag. Jag fick svara på massor av frågor som Andreas hade fyllt i svaren på vägen till Karlstad, Jag fick alltså gissa hur jag tror att han hade svarat ex, goda, svaga sidor hos varandra etc...Efter restaurangbesöket tog vi som tur var taxi till Maria och Peters lägenhet där vi förfestade för fullt och jag slutförde de hemliga uppdragen. Då fick jag även reda på att Åsa, Sara och Elin hade bokat resa till bröllopet. Vad glad jag blir att de följer med :D De skulle åka som tjejgäng och bo i grannbyn Puerto Morgan, nära det hotell som vi ska bo på andra veckan...Vi drack kaffe för att piggan till och sedan fyllde jag på med mer vin innan vi drog vidare till Tempel och jag fick bära slöjan. Då satsade jag på att klara det sista uppdraget och det rullade på förvånansvärt bra. Tror aldrig jag blivit så uppvaktad på krogen som då när jag hade slöja och prinsesstiara på mig :P Jag blev uppbjuden på bugg flera gånger dessutom och det gick lätt att få ihop bilderna. Tappade räkningen till slut med tjejerna tyckte att jag klarat uppdraget. Minns att Sara E köpte en shot åt mig som smakade pepparkaka och vi dansade hela kvällen. Träffade även på ett par tjejer på Tempel som sett Andreas på hans svensexa på stan där de varit med och lekt sten sax påse med honom och tydligen skulle de blivit filmade. Världen är allt bar liten för hon som stylade mig var från Östmark av alla platser i världen...
Vi avslutade kvällen med en tur till sibylla innan vi tog taxi till Fridas brors lägenhet eftersom en del av killarna sov i Maria och Peters lägenhet. Där slocknade vi nästan direkt. Jag hade iaf en toppen möhippa som jag aldrig kommer att glömma. Uppsala/Sthlmsgänget förutom Sara L sov på ett vandrarhem mitt i city och vi mötte upp dem dagen därpå på brunch. Det fick bli på det enda stället som var öppet kl. 11, vilket var waynes cofee...
 
Älsklingen hade åkt hem tidigare på söndag så han och gofisen var hemma när jag kom. Gofisen hade feber, hostade och var förkyld. Från början hade älsklingen ställt in sig på att VAB:a men sedan på kvällen efter att vi gett gofisen en Ipren supp så blev han alldeles konstig. Han började skrika och han ville inte sitta i famn, utan bara ålade sig ur och gick in i hörnet mot sin leksakslåda där han klättrade i och försökte klättra upp på väggen. Han var inte kontaktbar och hans ögon var någon annanstans. Andreas sa att hans blick var som min under förlossningen. Det verkade som han hade så ont. Vi beslutade oss för att åka in till akuten. De såg att han hade väldigt ont och tyckte det såg ut som han hade ont i magen eller öronen. Vi fick ett rum och gofisen bara skrek och skrek och ville inte sitta still stackarn. Vad jobbigt det är att se sitt barn ha så ont. En läkare kom in och undersökte honom och sedan kom en sköterska och tog blodprover. Öronen undersöktes dock inte konstigt nog men man kanske kan se det på blodproverna? Halsprovet visade inget, vilket jag förstod eftersom han haft blåsor i munnen, vilket tyder på virus. CRP:t var förhöjt men ingen allvarligt. Det tog så lång tid att få svar på proverna att gofisen till slut somnade. Han var alldeles utmattad. Vi kom överens om att om han inte är bättre imorn så ska vi söka till vårdcentralen. Vi beslutade också att stanna hemma bägge två eftersom vi var helt slut efter både möhippa/svensexa och sen kom vi hem sent från akuten. Gofisen var bara (normalt) sjuk igår med feber, hosta och förkylning så vi åkte aldirg in till vårdcentralen. Men vi undrar vad det berodde på att han hade så ont. Det troligaste är att han fick ont av iprenen eftersom det stämmer in på tidpunkten och det kom så akut. Nu vågar jag bara ge honom flytande alvedon framöver. Det såg ut som han hade ont i magen och han hade ju varit lös i magen hela dagen. Skönt att han inte har ont längre. Idag har älsklingen varit hemma meed honom och han har varit feberfri och börjat äta igen så imorn ska han få gå på dagis igen. Jag har dessutom kortdag så det passar ju bra. Nä nu börjar det bli sent så jag måste hoppa i säng så jag hinner få min skönhetssömn ;
 
Gofisen igår med presenten från farfar:
Nappdispans när man är sjuk.















 
 
 

Gofisen sjuk!

 
De senaste dagarna har gofisen hostat och snorat mer än normalt. För annars så är han ju snorig mestadels ändå men man märker faktiskt skillnad på när han bli sjuk på riktigt. När jag kom hem från jobbet så sov han men vaknade vid 19-tiden och var varm och grinig. Han hade lite feber. Vi gav honom en ipren supp och en flaska välling och sen så piggnade han till rejält och hade nästan mer energi än vanligt :P Älsklingen funderade på vad det var för starka grejor i iprensuppen, hehe....Nu sover han iaf för natten och vi ska strax lägga oss med eftersom han vaknar säkert tidigt imorn och jag ska dessutom jobba...
 
Gofisen i onsdags:
 
Detta shoppade jag igår:
 
Barnens Hus:
- Paraplyvagn
- Hopfällbar hakklapp
- Mormor köpte 2 pyjamaser med blixtlås till gofisen
Paraplyvagnen ser precis ut som ett paraply när man fäller ihop den. Den tar väldigt liten plats och den ska vi ha med utomlands. Haklappen köpte jag enbart för att jag glömde ta med en hemifrån innan vi åkte till Karlstad och då tänkte jag att jag köper en smidig att ha med när man reser. Pyjamasarna har jag inte hunnit fota än.
 
Vi började med barnens hus. Sedan var jag inne en snabbis på rusta medans mormor och gofisen stannde kvar vi parkeringen vid barnens hus och gick runt lite. På rusta köpte jag massor av flytande tvål, ny tandborste till gofisen och plåster till gofisen med mumintrollet på :)
 
Sedan bar det av in till stan där vi började med att fika medan gofisen fick lunch. Sedan var der blöjbyte så tiden gick innan vi hann börja shoppa. Vi började med gofisens grejor eftersom det var viktigast av allt att han får sin vinterutrustning och dessutom var han på väg att somna. Vi kikade först runt lite på overaller i sportbutikerna innan vi bestämde att kolla på skor först som vi måste prova innan gofisen somnade. Det var det svettigaste jag gjort på länge (läs förra blogginlägget ) Jag kände mig uppgiven och trodde nästan att gofisen blir skolös i vinter. Men vi fick bra hjälp på Bergqvist skor och det slutade med att jag fick köpa de enda som passade och såklart dyrast i butiken. Men vad gör jag, han måste ju ha vinterskor. Det blev ett par viking gore tex som hade fått bäst i test förra vintern. De ska vara väldigt vattentåliga och slitstarka:


Även ett par skor till utlandsresan blev det eftersom de han har nu kommer inte att passa då:
 
Sedan fortsatte vi med overallletande när gofisen sov. Jag hade tänkt köpa en overall i neutral färg så ett eventuellt kommande syskon kan ärva overallen och mycket riktigt blev det en svart vinteroverall :)
Den verkade så praktisk att få på honom eftersom det var ett öppningsbart benavslut med elastiskt snölås så jag tror att det blir enkelt att dra över vinterkängorna. Overallen kommer från polarn och pyret och jag har en vår/höstjacka som jag vunnit på tradera i våras som jag gillar väldigt mkt eftersom den är så enkelt att få på goifsen. Deras plagg är så praktiska så därför slog jag till på det märket. Jag köpte även vintervantarna där med blixtlås för att lättare få på handen.
Mössan köpte jag i Torsby idag på lunchen på himmel och pannkaka:
 
Sedan blev det sminkning för min del. Det kändes så lyxigt att få bli sminkad och lite bortkastat att man inte skulle ut på fest på kvällen. Jag försökte snappa upp så mkt som möjligt och hon ritade även en skiss hur jag ska lägga på allt. Sminkningen kostade ingenting, utan kravet var att man skulle handla produkter för minst 500 kr, vilket inte direkt var svårt när produkterna var ganska dyra. Jag köpte en del, iaf det viktigaste men funderar på att komplettera med lite mer nästa gång jag kommer till Karlstad. Jag kommer att ha lila och brun ögonskugga eftersom det skulle framhäva mina gröna ögon....
 
Efter sminkningen blev det lunch/middag för oss och gofisen åt mellanmål men fick även smaka av våran mat. Gofisen hade varit med mormor och lekt i en lekpark när jag var på sminkningen. Efter maten kollade vi på vigselring och jag har nu bestämt mig för vilken ring jag vill/ska ha :) Nästa lördag ska vi åka dit och köpa den. Vi köper den i Karlstad efter det var erbjudande fram till 3 oktober att om man bli medlem får man 20 % rabatt, vilket gör en del på priset. Jag prövade de ringar jag kollat ut innan och även några till och den här kändes allra bäst intill min förlovningsring och den glittrade så vackert. Så jag får tacka min faster som gav mig tipset när de var här och hälsade på förra helgen. Denna ring villa jag ha:
Ringen är utav samma märke som förlovningsringen, Schalins och hette "Schalins Vigselring 237-33.12" Kände direkt att det är ringen som jag vill ha. Den andra ringen som jag trodde att jag ville ha blev inte alls snygg intill min förlovningsring. Man måste pröva i verkligheten innan man ser sådant.
 
Det sista vi gjorde innan vi lämnade centrum var att införskaffa långkalsonger till pappa och två par till åt gofisen.
 
Sedan tog vi en tur till blomsterlandet innan vi avslutade med IKEA innan vi for hemmåt. På blomsterlandet köpte jag två nya köksblommor eftersom mina har dött :P Jag lyckas aldrig hålla liv i mina blommor i köket men i de andra rummen mår de bra. Nu blev det ett par tåliga blommor men ändå med vita blommor så nu får vi se hur det kommer att gå...
 
På IKEA blev det en stol till gofisen. Vi har ju bara resestolen åt gofisen att sitta i. Vi fick den i present av mammas kusiner och morfars syster när gofisen föddes och den har varit toppen så vi har inte skaffat någon ny stol än men nu tyckte vi det var dags eftersom han äter själv och den här stolen kunde man köpa en bricka till som det bara är att ta loss och diska:

 
Dessutom köpte jag underlakan till gofisen spjälsäng och lite ljus och annat smått och gott.
 
Vi kom inte hem förrän halv nio på kvällen. Lite drygt tolv timmar var vi borta. Det blev en lång dag men jag är så nöjd med resan för nu har jag allt till gofisen som jag behöver och behöver inte känna någon stress att vinterkläder och skor tar slut. Men jag kände att jag hade aldrig fixat det utan att mamma var med och hjälpte mig. I så fall hade gofisen fått stannat hemma men han behövde följa med så att jag kunde prova ut vinterskor åt honom. Nu ska han inte behöva följa med på sådan lång shoppingdag förrän nästa höst när han ska ha nya vintergrejor igen :P
 
Nu blir det att dra sig till sängen...
 
God natt!

 

Storshoppat!


Det blev en heldag igår i Karlstad. Ändå tycker jag inte att vi hann springa i överdrivet många butiker. Det tar tid när man reser med barn som ska matas och bytas blöja på...Tur att mormor (mamma) var med för annars hade jag aldrig fixat det. Största prövningen var att hitta ett par vinterkängor som gick att få på gofisens fot. Vi prövade nog alla skor i butiken och gofisen ville inte sitta still. Han skulle iväg och gå hela tiden. När vi försökte sätta på skon på foten ville han bara dra ur den hela tiden. Vi blev alldeles svettiga därinne :P Till slut fick vi hjälp med att mäta foten och måttet i skon och när gofisen hjälpte till så hittade vi en känga som passar hans bulliga fötter :) Tyvärr var det de dyraste vinterkängorna i hela butiken för barn men jag kände att nu struntar jag i vad de kostar bara jag hittar ett par skor som går att använda. Dessa blev det:
Jag har även shoppat mer men nu måste jag strax gå till dagis och sen jobbet så det får bli ikväll....





 
 

Krossad ruta!


Denna vecka jobbar jag lördag och är därför ledig på torsdag. Då ska gofisen, jag och mormor till Karlstad på shopping. Jag ska införskaffa vinterkläder och vinterkängor till gofisen, kolla på vigselring, till make-up store på sminkning och slutligen till IKEA. Det kommer garanterat bli en heldag. Stackars gofisen som får sitta still i en barnvagn och bilbarnstol mestadels av dagen. Jag tror att det blir jobbigt för honom eftersom han har så mkt energi. Mormor ska gå till en lekpark med honom när jag är på sminkningen. Jag tänkte unna mig det inför bröllopet att lägga en bröllopsmake-up eftersom jag ska sminka mig själv och kan inte så mkt tycker jag. Sedan får jag kanske låta gofisen springa lite någon mer gång under dagen och ta en paus i shoppingen. På IKEA kanske de också har något att underhålla gofisen med? Nu har jag bara en arbetsdag kvar innan jag är ledig, vad skönt :) Idag var det drama på apoteket :P Ett stort krasch hörde jag på eftermiddagen runt 16-tiden och det var fönsterrutan alldeles bredvid mig som hade gått i krasch men inget glassplitter inne i butiken iaf. En kund och en kollega till mig sprang ut och kollade och fick berättat av någon som hade sett att det var någon som hade sparkat eller något så den gått sönder. Det hade tydligen varit bråk med flickvännen utanför och vi tror att de bägge var drogpåverkade. Det känns ju i och för sig skönt att det inte var riktat mot apoteket. Tänk om någon skulle hata apoteket så mkt att de skulle så in rutan. Det var faktiskt första tanken som slog mig. Skönt att så var inte fallet :) Imorn tror jag någon kommer och fixar fönsterrutan...
 
Dagens gofis:



En trött gofis som jäspar strax innan vi ska till dagis:
Det ser nästan mer ut som han försöker sjunga opera ;)
 
I söndags hade vi besök av faster Lillian och farbror Christer som hade varit och hälsat på mina föräldrar. Har inte hunnit lägga upp bilder på presenten som gofisen fick av dem:



Mjuka och sköna kläder som blir perfekta att ha på dagis. Tänkte inviga dem imorgon :)

Världskrig?

 
Jag fick en chock när jag kom hem från jobbet i fredags. Gofisens näsa var helt sönderskrapad. De hade ju invigning av nya dagiset och hade massor av aktiviteter den dagen. När de hade blåst såpbubblor skulle gofisen jaga dem och hans balans är ju inte den bästa än så han snubblade såklart och det var asfalt som underlag :( Men ont verkar han inte ha som tur är. Hoppas att han orkar låta bli sårskorpan nu när det börjar läka. Jag tror att det börjar klia på honom. Den 27 sept ska de ta skolkort på dagis och då önskar jag att det har läkt eller iaf ser mkt bättre ut:

Min älskade gofis.
 
Denna helg har vi tagit det lugnt. Vi har plockat och tvättat här hemma, veckohandlat, lagat go mat och varit ute och lekt. Vi ska strax gå ut och leka på gräsmattan gofisen och jag när pappa röjer undan tagghäcken. Nästa vår ska vi sätta en ny lämpligare häck. Men först ska vi byta blöja för jag känner en suspekt doft här inne :P

Skåpet är här!

 
Igår var jag och gofisen hemma och var sjuka. Hela familjen är förkylda och vi hade dessutom lite feber och min röst var i stort sett obefintlig. Idag kände vi oss bättre och jag jobbade dessutom bara 5 timmar idag från 9-14 så jag drog iväg och jobbade. Gofisen var överlycklig att få gå på dagis idag igen och ville inte med hem när jag skulle hämta honom. Det känns bra att det är så för då får vi inte så dåligt samvete att vi jobbar heltid både älsklingen och jag. Han får ju dessutom en kortdag varannan vecka + vara hemma en heldag varannan vecka. Det är nästan så det är tvärtom nu att man får dåligt samvete när han inte är på dagis eftersom han så gärna vill dit. Hoppas bara att han inte vantrivs för mkt här hemma bara :P
 
Nu ska jag jobba två långa dagar från 9.00-18.00 innan det blir helg. Jag har min lediga helg som kommer och det ska bli skönt :) Hoppas bara att förkylningen släpper snart så jag kan börja träna. Vill komma i lite bättre form innan bröllopet och jag tycker att det är svårt att göra det utan träning eftersom jag gillar mat för mkt ;)
 
Skåpet som jag tänkte köpa till hallen tipsade mig mamma om att det fanns en aktion på tradera på ett splitter nytt sådant skåp. Eftersom skåpet kostade 575 kr i butiken tänkte jag att jag kan ju iaf gå upp till 300 kr för det. Jag vann budgivningen på 205 kr :) och med frakt blev det 284 kr. Idag hämtade jag ut paketet på bilisten och det blev perfekt i hallen. Jag är super nöjd :)
 
Detta skåp köpte jag:
 
Nu känner jag mig nöjd med inredning för ett tag. Vi får ta nya tag till våren efter renovering av kök och övervåning :)
 
Nu börjar Bonde söker fru och sen tar jag kväller. Vill bli frisk snart...
Ha en fin kväll!

Älgwok!

 
Förra söndagen testade vi att laga något nytt här hemma. Vi har ju ganska mkt älgkött kvar i frysboxen och vi börjar bli trötta på att laga älggryta när vi ska använda de lite sämre köttbitarna som ofta kan bli lite torra men när man kokar i en timme i grytan så brukar köttet bli mört. Nu googlade jag på älgwok och hittade detta recept som fick ligga i marinad för att inte bli så tort. Det blev en hit och kommer att lagas igen:
 

Älgwok för 4 personer

Marineringen:
  • Strimla 500g fint älgkött (vi hade en bog bit)
  • Lägg köttet i en stor plastpåse
  • Lägg även i:
    • 1st röd chili, finhackad
    • 1msk ingefära, riven
    • 2st vitlöksklyftor, pressade
    • 1dl rapsolja
    • 0,5dl limejuice
  • Knyt påsen och "massera" marineringen
  • Låt stå i kylen i ca ett dygn
Wokningen
  • Hacka upp de färska grönsakerna (använd de grönsaker du tycker om)
    • 100g sockerärtor, delade i 2
    • 75g salladslökar, delade och hackade i 5cm chunks
    • 1st morot, i tunna stavar så de blir lagom mjuka
    • 10-15 champinjoner, i skivor
    • 1st paprika, i stavar
  • Gör en woksås
    • 1dl vatten
    • 2tsk viltfond
    • 1msk fisksås
    • 1msk oystersås
    • en gnutta salt 
  • Woka köttet på mkt högvärme, lite i taget, lägg det färdiga i kastrull eftersom
    • Använd rapsolja eller matolja som klarar högtemp utan att ryka så mycket
  • Börja koka upp 4 port äggnudlar enl anvisning
  • Woka grönsakerna, även dessa på hög temp och lite i taget
  • Bland nudlar, kött och grönsaker i wokpannan, slå över såsen och låt det woka ihop sig.

Mârten!

 
Det har varit fullt upp i helgen då jag jobbat, det har vatir mârten och vi hade gäster hemma igår.
På mârten shoppade jag:
-En väska av storleken större för endast 100 kr
-Fingervantar och tumvantar till gofisen
-Pyjamas till gofisen
-Ballong till gofisen som blev en present från gammelmormor
-Gofisen fick även en leksak av sin morfar och en av sin pappa
-Strumpor till mig och gofisen
-Karameller
-Plastpåsar, bakplåtspapper och muffinsformar
 
Igår hade vi gäster här på kvällen och vi åt surströmming. För mig var det första gången någonsin. Jag kan säga att det smakade bättre än det luktade. Vi åt det tillsammans med tunnbröd, potatis, rödlök och creme fraiche. Helt ok tyckte jag. Det smakade ungefär som sardiener eller sill...Det får nog bli en årlig tradition att äta surströmming.

På kvällen gick vi ut till tivolit och åkte en karusell. Vi valde värstingen som såg läskigast ut. Älsklingen spelade på chokladhjul och vann en massa choklad :) Skoj, fast nu måste jag tänka på vikten fram tills bröllopet så att klänningen passar så det blir till att spara :P
 
Här kommer lite bilder från helgen:
 
Jag har shoppat lite ny inredning till hemmet:


Gofisens ballong som inte längre finns kvar. Det kan bli så när man har fest :P



Chokladen och gofisen med nya pyjamasen:



Vill ha!

 
Sitter och funderar på om jag ska slå till på detta lilla skåp:
Den skulle passa perfekt i hallen på den lilla ekskivan som finns ovanpå skåpet till golvvärnen. Jag såg den på vackra hem igår och tyckte den var fin och den skulle vara perfekt att förvara nycklar och småsaker i. Den var ganska dyr men samtidigt så har jag ju råd med lite lyx nu när jag jobbar och har lön :) Vi får se om jag kanske slår till på lunchrasten imorn...
 
En tråkig sak är att älsklingen har blivit sjuk. Han har kraftig halsont och snorar och jag känner mig som jag håller på att bli sjuk. Gofisen kan man säga är kronisk sjuk sedan han började dagis. Han snorar hela tiden och nu hostar han lite grann men pigg är han så han är inte speciellt sjuk just nu. Hoppas att han inte blir så sjuk. Älsklingen kämpade på och jobbade ändå idag. Förstår inte hur han orkar jobba med ett sådant tungt jobb när han är sjuk. Men han var riktigt trött ikväll och gick och la sig redan vid kl. 8. Han går ju upp vid 5 så det kan behövas att lägga sig tidigt då....
 
Jag har iaf slått till på nya gardiner till vardagsrummet. Jag hade 30 % på ellos och hittade ett par fina kanallängder i lila. Sedan vi flyttade in i huset så har jag skaffat mig en uppsättning gardiner till sovrummet, vardagsrummet och köket och alla är vita. Nu skulle jag vilja något höstigare att byta med och jag bryter ju av med lila detaljer i vardagsrummet. När jag såg dessa gardiner tänkte jag att de blir perfekta att ha i vardagsrummet:
Ljunglila hette färgen. Jag betalade 20 kr extra i frakt för att få den inom 48 timmar då jag tänkte hänga upp dem i helgen om det funkar med leveransen ut hit på boschen :P
 
God natt!

September!


Första dagen i september är det ju idag och då känns det som hösten är här på allvar men dagens väder har inte varit höstigt utan mer som en sensommardag. Vi har skinande sol och riktigt varmt, kanske sommarens sista dag? Idag har vi varit ute i skogen ett par-tre mil hemifrån och plockat lingon. Vi fick nästan ihop två hinkar älsklingen och jag och även mormor och morfar fick nästan ihop till två hinkar tillsammans. Perfekt väder att plocka bär. Bären var dock inte riktigt mogna så vi får nog rensa bort en del. 1-2 veckor senare hade nog varit perfekt. Vi funderar på att plocka en hink till om ett par veckor när bären är lite mer mogna men vi får se...Ikväll får vi middagsgäster och jag har redan gjort potatisgratängen imorse så den behöver bara värmas på. Tänkte baka twixkaka nu när gofisen sover middag och sen ska jag duscha själv och även bada gofisen.               
 
Orkar inte sortera bilderna jag tog idag så jag lägger in alla jag tog efter  tidsordning:

 
 
 

RSS 2.0