Chokladfondant!


Nu ska vi smaka och se hur den blev idag :-)


Lördag!

 
I natt blev det trångt i sängen eftersom när Theo är sjuk brukar han få sova mellan oss. Det började ok men när A skulle upp på natten och hämta Alvedon till Theo eftersom han var kokhett då hoppade Dolly upp och la sig på A:s plats och han hade inte hjärta att schasa ner henne så han la sig i soffan istället. Sedan vaknade jag av att jag låg inklämd i mitten av sängen då Theo och Dolly låg på tvären vasin sida om mig :P Men vi sov gott ändå ända till halv tio. Kommer inte ihåg när jag sov så länge senast. Ändå sov jag middag en timme på eftersmiddagen. Känner mig lite trött nuförtiden.
 
När mormor och morfar hämtade Dolly så hade morfar köpt en present till Theo:
Fin tröja från Kappahl. Nu ska jag ta och göra en efterrätt till A och mig som jag misslyckades med igår så jag gör ett nytt försök ikväll. Jag skulle göra chokladfondant och den blev övergräddad. Den ska ju vara rinnig i mitten. Den blev inte helt snustorr utan bara lite kladdig i mitten. Nu ska jag pröva att förkorta tiden i ugnen med 3 min så får vi se....
God lördagskväll!
 

VAB!

 
Idag har jag vab:at. Theo var egentligen väldigt varm igår kväll och hade nog lite feber redan då. Imorse när vi vaknade så hade det inte släppt. Dessutom kräktes han när han vaknade men det blev inge mer än så. Han har varit rätt slö hela dagen. Men nu ikväll gav vi honom en supp med Ipren och han började svettas efter ett tag och febern gick ner. Nu blev han hur pigg som helst. Han springer fram och tillbaka så man skulle kunna tro att det var något mer än ibuprfen i suppen ;-) A tror att det är knark i Ipren eftersom gofisen alltid blir speedad av Ipren, vilket han inte blir av Alvedon :P
 
När gofisen skulle sova på dagen la jag mig brevid honom för att sova ner honom då somnade tydligen jag också så nu är jag rätt pigg ikväll. Annars passade jag på att göra saker i hemmet idag när gofisen satt i soffan och såg på teletubbies, bamse och nalle puh. Jag har bytt lakan, haft orkideérna i blöt, tvättat och städat storbadrummet och sovrummet. Nu har även bilderna från bröllopet och semestern på Gran Canaria blivit framkallade i veckan och åkt in i bröllopsalbumet. Det tog nästan bara ett år :P
Vi är hundvakt ikväll och imorn förmiddag då pappa utnyttjar födelsedagspresenten han fick av oss när han fyllde år i våras. En hotellövernattning på stadshotellet i Karlstad och så skulle mamma bjuda på middag. A ska jobba imorn så vi det blir Theo, jag och Dolly här hemma då. Vi får väl försöka dra oss ut på en promenad trots att det ska regna då Dolly måste rastas :-)
 

Lyxfrukost!


Det var länge sedan vi lyxade till det till frukost. Men idag kände vi för att göra det så A drog iväg till Toria och köpte färskt bröd, bacon och lite kantareller. Nu har vi gjort en omelett med lite godsaker på som vi åt till frukost varje dag i Puerto Morgan när vu gifte oss.


Fästing!


Precis när jag skrev förra inlägget skulle jag lägga mig och kände då en utbuktning på höften. Det kändes inte som ett födelsemärke så jag bad A titta på det. Mycket riktigt var det en fästing. A hjälpte mig få bort den. Benen va borta och fästingen va död. Jag måste ha gått länge med den utan att ha upptäckt den. Misstänker att jag fått den på västkusten för tre veckor sedan. Fy vad äckligt när jag tänker efter att den kanske suttit i flera veckor på mig :P jag har haft en fästing tidigare för fem åt sedan och den fick jag definitivt på västkusten. Hoppas bara inte att den spred någon sjukdom. Bäst att ha lite koll framöver...
God natt!


Fasters sötnos!


Denna bild fick jag från Anna. Conrad växer för fullt och han är en riktig sötnos :-)


Blåbärsplockning!

 
Idag åkte vi till Sniptjärn och plockade blåbär efter jobbet. Jag slutade vid kl. 16 idag så då finns det möjlighet att hitta på något om man vill till skillnad när jag slutar 18.30.Det fanns dock inte överdrivet mkt blåbär där men vi fick ihop så det räcker till den årliga glöggen och till några pajer. Orkade inte hålla mig till helgen så jag har bakat en smulpaj redan ikväll ;-)
 
 

Tisdag!


Då va den drygaste dagen på veckan gjord. Gillar verkligen inte tisdagar. Jag har en dryg vecka nu då jag jobbar 45,5 timme. Skönt bara att det är relativt lugnt på apoteket nu när vi är ont om personal. På torsdag slutar jag tidigt vid kl. 16 så då ska vi plocka blåbär efter jobbet. Hoppas vi hittar några. Vi skulle egentligen plockat i helgen men hann inte.
Ikväll fick vi besök av farbror Robert och faster Carina och de hade med sig presenter till Theo som de fyndat på en loppis:

Vilka fynd man kan göra på loppisar. Den gröna jackan är en Didrikssons jacka och såg nästan ny ut :-)


Barntavlor!


På semestern blev vi nästan klar med Theodors rum. Det fattas bara något att ha på väggen. Idag kom tavlorna som jag beställt på posten. Ramarna köpte jag på Ikea tidigare. Nu ska de bara upp på väggen så får jag känna mig klar med gofisens rum. Vi tänkte snart börja skola in honom i sitt eget rum.


Semestern!

 
Idag har jag börjat jobba igen efter semestern. Kunde gärna varit hemma några veckor till :) Vi har iaf haft det toppen på semestern och även vädret har varit fantastiskt bra. Nu tar vi sikte på Turkiet i höst men först blir det jobb i 10 veckor.
Under semestern har vi:
  • Varit i Sniptjärn en hel helg
  • Köpt studsmatta och möbler till gofisens rum
  • Badat på Pankland och Kallnäs
  • Åkt rälsbuss till Karlstad och varit i Mariebergsskogen 2 gånger
  • Spelat bilbingo i Rådom
  • Målat tak, taklister och fönsterfoder i stora badrummet
  • Sytt överkast och gardiner till gofisens rum
  • Två turer till Kongsvinger för att få hem gästsängen
  • En veckas semester på västkusten (Kungshamn)
  • Shopping på Ullared
  • Bokat resa till Turkiet
  • Kokat svartvinbärsaft från bären i trädgården
  • Åkt flotte med Robert och Carina
  • Firat brorsan som fyllt 25 år
  • Hoppat mkt studsmatta
  • Ätit gott och gått upp i vikt
Semestern i bilder (gamla och nya bilder på bloggen)
 

Flottfärd!


Igår blev utbjudna på Robert och Carinas flotte ut på Fryken. Det var en fantastisk fin kväll och vilken känsla att få äta mat mitt ute på sjön. Vi äkte även till Bredvika och spelade minigolf. Resultatet nämner jag inte här :P Gofisen fick vara hos mormor och morfar under tiden och vi fick denna bild skickat till oss:


RSS 2.0