Bullbak!


Idag har gofisen och jag varit till badhuset en stund på förmiddagen. De har stängt söndagar och måndagar sommartid så vi gick dit direkt de öppnade kl. 11 och det var lång kö för att komma in. Det var mycket folk i badhuset och speciellt många barn som ville dit och bada då det är så dåligt väder ute. Det gick bra ändå fast det var folkfyllt och gofisen fick bestämma när vi skulle gå hem. 
Idag blev vi bjudna på lunch hos gammelmormor som bjöd på motti och fläsk som hon brukar göra på sommaren varje år. Hon är duktig på att koka motti så den blir lagom smulig och inte för torr. Hon hade lagat makaroner och köttbullar extra till gofisen men han ville provsmaka vår mat och tyckte det va gott, speciellt fläsket. Thilde har börjat vägra burkmat nu så vi köper inte hem det längre. Hon har börjat äta våran mat nu och så har vi alltid matlådor hemma till barnen så det finns när inte vår mat passar eller när det behöver gå snabbt och smidigt. Hon är så dålig i magen nu och vi vet inte om det beror på att hon bara äter vår mat nu och inte magen är van då vi introducerar många nya rätter eller om det är fler tänder på gång. Måste skryta om en suveränt bra salva som är toppen nu när gofisas rumpa är så röd och irriterad. 
Vi säljer den på Apoteket och jag brukar växla mellan inotyol och silonsalva. Silonsalvan är lite lättare att smörja in men när rumpan är så pass irriterad på gofisa som den är just nu så finns det inget som slår inotyol. Den har alltid funnits hemma sedan gofisen föddes.

Eftermiddagen ägnades åt bakning som passade i dagens regniga väder. Bullförrådet ekar tomt och denna gång gjorde vi dubbel sats så nu klarar vi oss ett bra tag framöver:





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0