Ullared frälsta!


Igår kväll kom vi hem från vår trip till Ullared. Skåpbilen var fullproppad med kassar och ett köksbord med två stolar. Vi startade resan runt 6-tiden måndag morgon från Karlstad. Tog en koffeintablett innan vi åkte så jag skulle vara pigg när jag körde. Resan började inte så bra då vi missade avfarten där E45 tar av E18 så efter ett par mil upptäckte vi att vi var på väg mot Arvika/Oslo :P men som tur var behövde vi inte vända tillbaka för det gick en genväg till Säffle som vi tog för att komma tillbaka på E45. Runt halv tolv var vi framme i Ullared och vi hade lyckas slippa undan snöovädret som tur var.






Direkt när vi kom in i detta gigantiska shoppingvaruhus och såg hur stort det var så blev jag frälst och kände att här kommer jag att hitta mkt ;) De flesta avdelningarna låg på ett plan förutom fritid som låg en trappa ner. På plan 2 parkerade man vagnarna om man skulle upp till plan 3 för att äta eller fika för där fanns en restaurang och ett café. Vi tror att det var ganska lugnt den dagen för att vara Ullared men  det var ändå mkt folk där. Har hört från en källa att det ska vara lugnast på Ullared i januari under året så tänk hur mkt folk det skulle ha varit där under högsässongen. Då vill jag inte vara där.

Vi sprang på för fullt och gick först genom ett varv. Då hade vi varit där i över fyra timmar och hade hunnit med en fika. Då kände vi att vi ville ta ett varv till ifall vi hade missat något och mkt riktigt det hade vi för nästa varv hittade vi mera.




Så här fulla var våra vagnar. Vi hade även korgar under vagnen :P
Efter ytterliggare två timmar och totalt två varv genom varuhuset var vi trötta i benen och kände oss nöjda. Trots att vi bara hade ett par stycken framför oss i kassorna tog det tid eftersom de flesta har överfyllda vagnar så det tar tid.


Smart nog åkte vi inte hem på samma dag. Det hade varit vansinne då vi var trötta, det var mörkt och snöoväder. Älsklingen berättade dagen därpå att det varit en hemsk olycka i Vara där en hel familj omkom då bilen fått sladd och hamnat under en långtradare :( jag mår dåligt och det gör ont i hjärtat när jag tänker på det... Efter shoppingen hämtade vi nyckeln i en närbutik. Vi hade bokat ett dubbelrum på ett bed and breakfast som låg 3 min gångavstånd från Gekås. Vi var helt själva där så vi hade hela huset själva. Detta tyder ju också på att det är lågsässong där nu. Riktigt skönt :) Och vilket fint boende vi hade. Det var hur mysigt och fint inrett som helst i lantlig stil så vi passade på att ta en massa kort. Vi började med att göra oss lite middag/kvällsmat när vi kom fram. Sedan packade vi upp alla grejor för att kika på vad vi hade köpt och sen packa om det lite smartare.


Detta shoppade jag. En rejäl hög.


Hygienartiklar. Tvättmedlet kostade 8 kr/paket. Våtservetterna kostade mellan 5-10 kr/paket. Köpte flera olika sorter för att testa vilka som är bäst tills nästa gång vi ska dit för det kommer det garanterat att bli. Minst en gång om året iaf ;)


Kläder till gofisen. Allt i stl. 86. En morgonrock, fleeceoverall till våren eller senvintern, två par turkosa strumpor, två dreggellappar, tre bodys, ett par mjukisbyxor och två pyjamas.


Present till svärmor som fyller år i februari. Ett uppläggningsfat i två våningar i gammaldags stil, tanborstmuggar, tvålpump och flytande tvål till den.


Present till älsklingen. Ölstöveln rymmer 2,4 L.


Till gofisen. Underlägg med smurfmotiv, påslakanset till spjälsäng, vällingflaska, två drickflaskor, vällingdoserare, nappbox, två paket med nappar och två flaskborstar som passar perfekt att diska ur vällingflaskan med.


Till mig själv: två paket med papiljotter, sminkborstpaket, två paket med hårnålar, lösögonfransar, två par örhängen, hårspänne med pärlor, ögonskuggeborstar, kuvertväska till bröllopet och en vanlig handväska.


Rosa fickplunta. Har alltid velat ha en sån för när jag har tagit med mig dricka på väg till krogen så har jag oftast tagit en gammal yougurtflaska :P En fickplunta känns mkt lyxigare. Ska använda den när vi ska ut i Karlstad till våren och göra stan osäker ;)


Presenter till gofisen. Boken och bobby-car ska han få i ett års present. Brio skallran och bilnycklarna som låter och blinkar fick han nu.


Till hemmet. Samma fikafat/fruktfat som svärmor fick köpte jag till mig själv. Två hissgardiner med texten "Amor vincit omnia" till köket. Turkos ugnsform och rosa hjärtform.


Födelsedagspresent till en släkting till älsklingen som fyller år i juli. Glitterpennor och hello kittydagbok.


Födelsedagspresent till svärfar som fyller år i april. Dessa har vi hittills bara hittat på taxfree men i Ullared fanns de även. Han gillar lakrispipor.


Presentpapperset + två rullar med smurfmotiv. Fryspåsar och tändare.


Självklart lite godis. Det fanns hur mkt som helst men jag köpte inte på mig mer för då äter jag ändå upp allt på en gång :P


Två resespel, godnattsånger till gofisen och frysetiketter.


Här är Marias shoppinghög. Hon lyckades rätt bra med att fylla vagnen också ;) Mycket presenter till hennes syskonbarn och en del heminredning då hon och Peter håller på och renoverar lägenheten.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0