Vit choklad- och hallonmoussetårta!

 
Ikväll har vi bjudit mina föräldrar och brorsan på middag. Vi bjöd på hasselbakspotatis, fransyska av nötkött, grönpepparsås och kokta grönsaker. Till efterrätt gjorde jag en kaka som vi åt till efterrätt på nyår. Har ätit den ett par gånger sen dess då Maria bjudit på den. Den är riktigt god. Men vi är så mätta så vi har inte smakat på den än så det kanske blir till kaffet imorn.
 
 
Och så här blev den för mig:
 
Vit choklad och hallonmoussetårta, 12 bitar
Botten:
175 g smör
75 g pecannötter, hackade
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
3 tråg med färska hallon à ca 250 g

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa 2/3 av hallonen (spar de mest fasta till garnering) och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med resterande hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0