Julgodis nr. 4 och 5!


Nu är årets julgodis klart. Igår kväll bakades knäck och mintkrisp:

Recept:
3 dl socker
3 dl ljus sirap
3 dl grädde
1 msk smör

Koka allt utom smör i en tjockbottnad kastrull tills tjock kola. Gör kulorov eller använd termometer. Jag kokade till 135 grader då blev ytan hård men seg inuti. Ha i smör och fördela i knäckformar.


Mintkrisp:
200 g marabou mint
200 g mörk blockchoklad 
200 g nougat
4 msk smör
5-6 dl naturell start

Smält alla ingredienser utom flingorna i ett vattenbad. Ha sedan startflingorna i en bunke och häll över den smälta chokladen och rör om. Fördela i ischokladformar.

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter myTaste.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.mytaste.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.mytaste.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på [email protected].

Med vänlig hälsning,
Emilie
myTaste.se

2014-12-18 @ 15:16:05
URL: http://www.mytaste.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0