Cookie kladdkaka!
https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/10/22/cookie-kladdkaka/
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
1.25 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2.5 dl chokladknappar, mörk choklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla
en springform, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet.
Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen gärna sjunker till botten annars.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna innan du tar bort kanten.